Concursul Regional ”Arta sunetelor”- ediția I

Concursul Regional  ”Arta sunetelor”- ediția I
Suntem extrem de bucuroși să anunțăm prima ediție a Concursului Regional ”Arta sunetelor”, concurs aflat în C.A.E.R.I. 2023, la poziția 925, un concurs care continuă tradiția de peste 10 ani a secției de muzică a școlii noastre dragi, respectiv Festivalul Klavier Art, unde eram parteneri de nădejde.
Vă prezentăm tot ceea ce trebuie să știți despre acest concurs care, suntem siguri, va deveni unul dintre cele mai renumite concursuri de gen din România!
Parteneri:
Ministerul Educației
Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara
 
 
REGULAMENTUL CONCURSULUI “ARTA SUNETELOR”
12 -14 MAI 2023
PETROȘANI
Concursul se adresează elevilor claselor I-VIII, care performează instrumental sau vocal, studiază într-o formă de învățământ muzical și care doresc să se afirme. Pentru cele două secțiuni ale concursului de interpretare instrumentală și formații vocal instrumentale (ansambluri corale), așteptăm înscrierea elevilor din școlile și liceele de muzică, școli private, palate și cluburi ale copiilor, până în data de 21 aprilie 2023, pe adresa de e-mail aidarosca@yahoo.com sau adina_stan2005@yahoo.com.
Pentru concursul de interpretare:
1.La înscriere, concurenții vor prezenta în scris datele de contact, instrumentul, titlurile pieselor prezentate, compozitorul, durata pieselor interpretate, instituția de învățământ pe care o urmează și profesorul coordonator.
2.Repertoriul: Două piese diferite ca gen, formă și stil (se admite și studiu)
3. Categorii de concurs:
I. CATEGORIA PROFESIONIȘTI
A- elevi de cl. I/preșcolari ( max. 5 min)
B- elevi de cl. a II -a (max.10 min)
C- elevi de cl. a III -a(max. 10 min)
D- elevi de cl. a IV-a (max. 10 min)
E- elevi de cl. a V-a (max. 10 min)
F- elevi de cl. a VI-a (max. 10 min)
G- elevi de cl. a VII-a(max. 15 min)
H- elevi de cl. a VIII-a (max. 15 min
II. CATEGORIA HOBBY
A- elevi anul I de studiu ( max. 5 min)
B- elevi anul al II- lea de studiu (max.10 min)
C- elevi anul al III- lea de studiu (max. 10 min)
D- elevi anul al IV-lea de studiu (max. 10 min)
E- elevi anul al V-lea de studiu (max. 15 min)
4. Nu se percepe taxă de participare. Concursul este finanțat prin PNRR cu premii totale în valoare de 14.000 lei pentru elevi, în cadrul proiectului ”Dezvoltarea culturii muzicale pentru elevii învățământului suplimentar de artă din Valea Jiului”.
6. Juriul va fi alcătuit din profesori de la școli și licee vocaționale de muzică.
Concursul Arta Sunetelor are ca scop încurajarea și susținerea tinerelor talente care studiază instrumentele: PIAN (pian principal, pian complementar), VIOARĂ, VIOLONCEL, CHITARĂ (Folk, Clasic), ANSAMBLURI/FORMAȚII CORALE din școli cu învățământ suplimentar de muzică cât și elevi ai școlilor generale.
Ne dorim prin acest concurs să promovăm muzica instrumentală și corală în rândul cât mai multor tineri dornici de afirmare, dar și dezvoltarea spiritului competitiv. De asemenea avem ca scop stimularea valorilor interpretative instrumentale și vocale.
Concursul Arta Sunetelor se va desfășura după cum urmează:
- Ziua de 12 mai 2023 - deschiderea oficială a concursului se va desfășura ora 17, la Sala de Marmură a Primăriei Petroșani în prezența oficialităților.
- Ziua de 13 mai 2023 – concursul pentru cele două categorii PROFESIONIȘTI / HOBBY, iar seara se desfășoară Gala Laureaților .
- Ziua de 14 mai 2023 - este alocată discuțiilor și analizei nivelului concursului.
Juriul va fi compus din membrii cu experiență, profesori de la școli și licee cu program suplimentar de muzică. Deciziile juriului nu pot fi contestate.
 
 
 
Arta sunetelor
256.71 Kb

Situatii scolare elevi

Recupaerare parola uitata

Calendar evenimente Februarie

Nu sunt evenimente pentru luna Februarie
http://www.hotmail.com

Ne gasiti si pe Facebook