Istoricul scolii I.G. Duca Petrosani

Intrarea Văii Jiului în circuitul economic în a doua jumãtate a secolului al XIX-lea a adus în atentia generală si problema altor sectoare de activitate, dintre acestea învãtãmântul jucând cel mai important rol. În acest context s-a înscris inaugurarea în toamna anului 1872, la Petrosani, a primei scoli de stat, scoală care ulterior a devenit Scoala Generală Nr. 1. Sediul initial era o clădire amplasată  pe locul unde astăzi se găseste Căminul Studentesc Nr. 2.

Scoala a functionat decenii la rând în acest sediu. În anul 1935 autoritãtile locale au decis edificarea unui nou lãcas de învãtãmânt care sã corespundã noilor realitãti demografice.

Situată pe actuala stradă 1Decembrie 1918, nr. 98, scoala a avut data de 29 septembrie 1935 ca moment solemn al punerii pietrei de temelie. Inaugurarea oficialã desfasurata în prezenta autoritatilor locale si judetene a avut loc pe data de 9 noiembrie 1936. Cu această ocazie, scoala a primit numele cunoscutului om politic, I.G.DUCA.

În noul edificiu au început activitatea clasele ciclului primar, dispunând de 8 săli de clasă. Ciclul gimnazial (clasele V-VIII) a continuat să functioneze în vechiul local. Această functionare „în paralel” a durat până în anul 1948, dată după care au început pregătirile pentru construirea aripilor laterale ale clădirii.

Cu toate problemele create de regimul politic comunist, colectivele didactice ale scolii, prin ambitie, dăruire, responsabilitate si dorinta de a desfăsura o muncă de calitate, au reusit să creeze un prestigiu si o valoare care i-au făcut scolii un renume binecunoscut si apreciat în Valea Jiului, în judet si în tară.

Urmare a dezvoltării zonei centrale a orasului, populatia scolară a crescut continuu, ceea ce a determinat ridicarea unei noi clădiri, situată pe strada St.O. Iosif, nr. 4, inaugurată in anul scolar 1982-1983.

În prezent, scoala noastră îsi desfăsoară activitatea în două sedii: cel din str. 1 Decembrie 1918, nr. 98 si cel din str. St.O.Iosif, nr. 4.

Situatii scolare elevi

Recupaerare parola uitata

Calendar evenimente Septembrie

Nu sunt evenimente pentru luna Septembrie
http://www.hotmail.com

Ne gasiti si pe Facebook