Ducatlon de Petroșani

 • Ducatlon de Petroșani
 • Ducatlon de Petroșani
 • Ducatlon de Petroșani
 • Ducatlon de Petroșani
 • Ducatlon de Petroșani

 

European School Sport Day # ESSD 2019 sărbătorită la Școala Gimnazială ”Ion Gheorghe Duca” Petroșani

Ziua Europeană a Sportului Școlar (ESSD) este o zi școlară dedicată distracției, jocului împreună și promovării activității fizice și sănătății pentru toată lumea. Deoarece școala noastră este o școală cu adevărat europeană, prin toate proiectele ERASMUS + derulate din 2014 până în prezent, dar și prin toate activitățile europene dedicate sportului, limbilor europene și altor activități, astăzi am sărbătorit de la cel mai mic la cel mai mare,  în această zi minunată, # ESSD2019 #BeActive!  

Participarea la sport și activitate fizică stagnează, iar în unele state membre ale UE este chiar în scădere. Nu doar sănătatea și bunăstarea oamenilor suferă ci și societatea și economia în ansamblu. Cheltuielile sporite pentru îngrijirea sănătății, pierderea productivității la locul de muncă și reducerea gradului de angajare sunt doar câteva dintre efectele negative ale sedentarismului. Săptămâna europeană a sportului are loc la nivelul UE, pe plan național, regional și local și este structurată pentru a include teme și activități care se adresează tuturor indiferent de vârstă, gen și background personal.

                 Prin proiectul nostru ne dorim ca fiecare copil care va participa, să înţeleagă importanţa vitală a sportului pentru corp şi minte, pentru o mai bună sănătate, și, în același timp, părinții și profesorii să realizeze că activităţile sportive şcolare şi extraşcolare trebuie să ocupe o pondere tot mai mare în viaţa copiilor. Activităţile sportive propuse in cadrul proiectului vor să antreneze un număr cât mai mare de copii în desfăşurarea de jocuri sportive, întreceri, ştafete, în vederea cultivării relaţiilor de prietenie, de colaborare, a iniţiativei şi imaginaţiei creatoare prin activitatea sportivă. Copiii vor descoperi, alături de profesorii îndrumători, diferite aparate şi  materiale sportive, plasate pe trasee aplicative, care îi vor încuraja la practicarea sportului în mod constant.

Sub deviza #BeActive, Școala Gimnazială ”Ion Gheorghe Duca” Petroșani în parteneriat cu Federația Română Sportul pentru Toți și Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus + a organizat în 27 septembrie 2019 activitatea sportivă Ducatlon de Petroșani!

 Evenimentul nostru, Ducatlon de Petroșani, a fost inspirat dintr-o emisiune cu o audiență mondială, Exatlon! Am folosit admirația micilor noștri elevi pentru eroii Exatlon, pentru a-i încuraja să facă sport! Am fost foarte activi și am promovat mișcarea! Am avut chiar și un grup foarte drăguț de majorete, care au încurajat sportivii! Dacă nu ne credeți, vă prezentăm imediat, în videoclipuri și fotografii!

START-UP ÎN VIAȚĂ!

 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!
 • START-UP ÎN VIAȚĂ!

Sub motto-ul ”OMV, acționarul viitorului tău!” în data de 9 septembrie 2019, în prezența domnului primar al Municipiului Petroșani, dl. Tiberiu Iacob Ridzi, a reprezentantului Stației OMV Petrom Petroșani, dl. Dan Murgulesc, a conducerii Școlii Gimnaziale ”Ion Gheorghe Duca” Petroșani, a elevilor și a părinților au fost inaugurate cele 4 clase beneficiare a finanțării de 5.500 de euro, conform proiectului ”Start-up în viață!”, proiect câștigător al competiției ”Campionatul de voluntariat- ediția 2019”.

Proiectul nostru a demarat în luna  aprilie, prin întâlnirea dintre domnul Murgulescu și coodonatorul de programe și proiecte al școlii noastre, doamna prof. Ramona Asan. Împreună au descoperit o nevoie a școlii noastre generată de lipsa de finanțare pentru obiecte de inventar, respectiv mobilier. Astfel  s-a născut proiectul n”Start-up în viață!”, care a fost unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare din țară.

În luna iulie, am definitivat toate detaliile și am început activitățile, Prima dată, harnicii și inimoșii voluntari ai stației OMV Petroșani, alături de profesorii și personalul didactic auxiliar și nedidactic din echipa de proiect, au igienizat și aranjat clasele, pentru a le pregăti pentru o nouă înfățișare. Compartimentul admisitrativ și contabilitate s-au ocupat excelent de achizițiile de materiale de igienizat, de consumabile, de mobilier școlar și cuiere, oferindu-ne un ajutor extraordinar. 

După multe săptămâni de muncă, griji și alergătură, proiectul nostru a reușit! În data de 9 septembrie 2019, în prima zi de școală, 68 de elevi din învățământul special și primar au întrat în clasele dotate cu mobilier de ultimă generație. În afara acestora, prin repararea și recondiționarea mobilierului existent în aceste clase, alte 3 clase au fost remobilate. Nu putem descrie în cuvinte, bucuria imensă a acestor minunați copii și a părinților lor! Suntem extrem de recunoscători OMV Petrom, pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, pentru startul minunat în viață oferit copiilor noștri. Vă rugăm, să vedeți roadele minunate ale proiectului comun, în linkurile de mai jos și în fotografiile atașate! MULȚUMIM!!!

https://www.facebook.com/ramona.asan/posts/2598830120184289

https://www.facebook.com/confortmedia/photos/a.1080381868739499/2228490040595337/?type=3&theater

IMAGINE ALL THE PEOPLE

Un nou proiect eTwinning de succes!!!

În perioada mai 2020- martie 2021, școala noastră dragă a derulat proiectul eTwinning ”Imagine all the People” alături de dragii noștri parteneri din Polonia, Turcia, Estonia și Italia. Proiectul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 -12 ani și a constat în formarea de perechi între copiii din țările partenere, apoi aceștia au trimis o descriere a lor în limba engleză, iar partenerul a făcut portretul acestuia doar pe baza acestei descrieri, fără a fi văzut vreodată colegul din țara parteneră. Acest proiect a pus în valoare atât cunoștințele de limba engleză cât și de desen ale copiilor participanți. Desenele tuturor s-au reunit într-un e-book.
Prezentăm cu mândrie e-book-ul nostru cu imagini desenate de minunații elevi din România, Turcia, Polonia, Italia și Estonia!!! Mulțumim mult tuturor copiilor participanți, dar și profesorilor diriginți: Delia Kandut, Alina Codrea, Valeria Buiama.
Profesorii coordonatori din cele 4 țări au fost:
Katarzyna Spisak din Polonia
Saynur Özkan din Turcia
Angelina Martelli din Italia
Evely Siimsoo din Estonia
Ramona Gabriela Asan din România

Situatii scolare elevi

Recupaerare parola uitata

Calendar evenimente Octombrie

Nu sunt evenimente pentru luna Octombrie
http://www.hotmail.com

Ne gasiti si pe Facebook